Prirodni regulator kiselosti
Može biti životinjskog porekla. Dopuštena je upotreba u ekološkoj proizvodnji namirnica. Zbog nedovoljne razvijenosti probavnog sistema novorođenčadi, D(-) mlečna kiselina može izazvati smetnje u razmeni materija. U hrani za dojenčad dopuštena je samo L(+) mlečna kiselina. Može se proizvesti i tehnikom genetskog inženjerstva, ali procena uticaja tako dobijene mlečne kiseline još nije dovršena.
DOPUŠTENA UPOTREBA: mlinski i pekarski proizvodi, keksi, kolači, testenina, brzo smrznuti i srodni proizvodi mesa stoke za klanje, divljači i peradi, prašak za sladoled, salamura za sireve, sirevi, nektar od voća i povrća, riblja ikra, posebno pripremljena ulja i masti za kuvanje i/ili prženje ili za pripremu umaka, bombonski proizvodi, masa za punjenje, bezalkoholna osvežavajuća pića, tečni koncentrat čaja, supe, koncentrati za supe, koncentrati za umake, dodaci jelima i srodni proizvodi, začini, ekstrakti začina i začinske mešavine osim svežih začina, prašak za puding, kreme, deserte i srodne proizvode, čips i flips, ekspandirana žita, mešavine i ostali snack-proizvodi, sve vrste senfa, hrana za dojenčad i malu decu – samo u L(+) obliku, dodaci prehrani.
Pakovanje: 25/1
Poreklo: BELGIJA / NEMAČKA