Fosfat stabilizator za termički obrađene/pasterizovane proizvode od svežeg sira svih nivoa masnoće.
I Delovanje:
- spečava denaturisanje belančeva pri termičkoj obradi/pasterizaciji
- daje glatku konzistenciju
- smanjuje sinerezis
II Područje primene:
Kod termičke obrade/pasterizovanja proizvoda od svežeg sira svih stepena masnoće.
III Doziranje:
0,2 – 0,4% TURRISIN-a FK 6 kod termički obrađenih proizvoda od svežeg sira.
0,8 – 0,15% TURRISINA-a FK 6 u posebnim slučajevima
Primeri:
c) 90% svežeg sira
4% obranog mleka u prahu
6% maslaca
0,2 – 0,4% Turrisin FK 6 + 0,3 – 0,6% Turrisin FKN
d) 99% svežeg punomasnog sira
1% Turrisin FK 6
IV Način primene:
TURRISIN FK 6 se dodaje u suvom stanju sam ili u kombinaciji sa drugim TURRISIN proizvodima. Pod intenzivnom mehaničkom obradom zagreva se na željenu temperaturu, eventualno se homogenizuje i posle toga se puni,
V Mogućnosti kombinovanja:
Sa 0,3 – 0,6% Turrisin FK 105 kod proizvoda od svežeg sira sa visokim sadržajem masti.
Sa 0,3 – 0,6% Turrisin FKN kod proizvoda od svežeg sira sa niskim sadržajem masti.
Pri upotrebi ovih preparata molimo vas da vodite računa i o važećim prehrambenim propisima.
Pakovanje: 25/1
Poreklo: HOLANDIJA