Fosfat stabilizator za termički obrađene/pasterizovane proizvode od svežeg sira svih nivoa masnoće.

I Delovanje:

- spečava denaturisanje belančeva pri termičkoj obradi/pasterizaciji

- daje glatku konzistenciju

- smanjuje sinerezis

 

II Područje primene:

Kod termičke obrade/pasterizovanja proizvoda od svežeg sira svih stepena masnoće.

 

III Doziranje:

0,2 – 0,4% TURRISIN-a FK 6 kod termički obrađenih proizvoda od svežeg sira.

0,8 – 0,15% TURRISINA-a FK 6 u posebnim slučajevima

Primeri:

c) 90% svežeg sira

4% obranog mleka u prahu

6% maslaca

0,2 – 0,4% Turrisin FK 6 + 0,3 – 0,6% Turrisin FKN

 

d) 99% svežeg punomasnog sira

1% Turrisin FK 6

 

IV Način primene:

TURRISIN FK 6 se dodaje u suvom stanju sam ili u kombinaciji sa drugim TURRISIN proizvodima. Pod intenzivnom mehaničkom obradom zagreva se na željenu temperaturu, eventualno se homogenizuje i posle toga se puni,

 

V Mogućnosti kombinovanja:

Sa 0,3 – 0,6% Turrisin FK 105 kod proizvoda od svežeg sira sa visokim sadržajem masti.

Sa 0,3 – 0,6% Turrisin FKN kod proizvoda od svežeg sira sa niskim sadržajem masti.

 

Pri upotrebi ovih preparata molimo vas da vodite računa i o važećim prehrambenim propisima.

 

Pakovanje: 25/1

Poreklo: HOLANDIJA