Stabilizator bez želatina za termički obrađene proizvode od svežeg sira bez obzira na sadržaj masti.
I Delovanje:
- štiti belančevinasti kompleks pri termičkoj obradi
- daje optimalnu strukturu i konzistenciju
- sprečava sinerezis
II Područje primene:
Kod termičke obrade proizvoda od svežeg sira bez obzira na sadržaj masti i za proizvode od svežeg sira sa visokim sadržajem masti.
III Doziranje:
0,5 – 0,8% TURRISIN-a FK 106 kod termički obrađenih proizvoda od svežeg sira.
Primeri:
a) 80,0% svežeg sira sa niskim sadržajem masti
20,0% maslaca
0,8% Turrisin FK 106
b) 99,5% svežeg punomasnog sira
0,5% maslaca
0,6% Turrisin FK 106
IV Način primene:
TURRISIN FK 106 se prvo izmeša sa svim suvim dodacima, a zatim se ova smeša doda u sveži sir; zavisno od sadržaja masti u finalnom proizvodu vrši se termička obrada na temperaturama od 72 – 82 °C, a zatim se proizvod puni u odgovarajuću ambalažu.
V Mogućnosti kombinovanja:
Kombinacija sa Turrisin-om FK 6 povećava stabilnost pri termičkoj obradi.
Kombinacija sa limunskom ili nekom drugom kiselinom poboljšava ukus proizvoda.
Pakovanje: 20/1
Poreklo: HOLANDIJA